Vakantiebaan beter betaald

De vakantie is al zo goed als over,  maar vakantiebanen waren deze zomer meer in trek dan ooit. Er waren veel jongeren op zoek naar een bijbaantje, en veel jongeren hebben de zomervakantie dan ook vele uurtjes gewerkt. Daarnaast worden de vakantiebaantjes goed uitbetaald. Het uurloon is hoger dan voorgaande jaren. Deze steeg met 50 cent ten opzichte van vorig jaar. Veel jongeren zoeken of naar een nieuwe vakantiebaan of ze gaan meer werken bij hun huidige werkgever in de zomervakantie. Vakantiebaantjes worden veel gevonden via familie, vrienden of kennissen. Daarnaast vindt ook een groot deel van de jongeren een vakantiebaantje via sociale media.

Voor de best betaalde vakantiebaantjes moet je in de schoonmaak- of zorgbranche werken. Het gemiddelde uurloon is daar het meest. Veel jongeren besteden het verdiende geld aan leuke dingen, maar ook een groot deel gebruikt het verdiende geld om hun spaarrekening bij te vullen. De vraag naar vakantiebaantjes neemt toe nadat het leenstelsel weer is terug ingevoerd. Hierdoor willen jongeren meer sparen voor hun studietijd. Werkgevers dienen met de inzet van vakantiekrachten rekening te houden met de tijd die zij moeten steken in: salarisverwerking en -betaling, opmaak van arbeidscontracten, urenadministratie en afdrachten wettelijke premies. Meer werkgevers kiezen er daarom ook voor om via payroll het juridische werkgeverschap uit te besteden. Hierdoor hebben ze minder administratieve lasten en werkgeversrisico’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *